sestdiena, 2013. gada 13. aprīlis

Auto mazgāšana kā līdzeklis pret rūsēšanu

Auto mazgāšana ir viens no auto pamatkopšanas līdzekļiem, kas ļauj gan uzturēt vizuālā kārtībā automašīnu, gan arī pasargā to no nevajadzīgas korozijas. 

Ikdienas auto lietošanā uz tās virsbūves, īpaši riepu arkām un zem plastmasas detaļām sakrājas smiltis, dubļi un zem tiem savukārt ilgāku laiku saglabājas mitra vide, kas negatīvi ietekmē automašīnas virsbūves stāvokli. Ja jūs pamēģinātu ikdienā pastaigāt ar mitrām kurpēm, kurās ir smiltis un abrezīvi materiāli, jūs labi saprastu kas notiek ar automašīnas virsbūvi.



Vai ar auto mazgāšanu būs līdzēts pret koroziju? Protams mazgāšanai ir mazs efekts, ja mazgāšana nenotiek pietiekoši kvalitatīvi un smiltis saglabājas zem detaļām un dažādās spraugās. Tāpat pēc mazgāšanas vajadzētu automašīnas virskārtu pārklāt ar vaska aizsargkārtu, kas pasargās automašīnu no mitruma un pat putekļu un smilšu pieķeršanu vismaz līdz brīdim kamēr vaska kārta zaudēs savu iedarbību.

Cik bieži būtu jāmazgā automašīna? Patiesībā nav ideālas formulas cik bieži automašīna būtu jāmazgā un jāvasko. Noteikti pēc katras mazgāšanas gan būtu jāizmanto vasks un pēc vēlēšanās arī krāsas aizsargslānis pret UV starojuma. Būtu svarīgi, lai jūsu mašīnas vizuālais izskats jums pašiem radītu prieku tajā iekāpt un doties piknikā vai braucienā uz darbu. Pedantiskāki cilvēki veic mašīnas profesionālu mazgāšanu reizi nedēļā, kāds šo darbiņu uztic saviem bērniem nedēļas nogalēs, vēl kādam ir īpaša diena mēnesī, kad viņš pieķeras sava auto sakopšanai.

auto mazgāšana
Kāds ir labākais auto mazgāšanas veids? Ja jūs savu automašīnu mazgājiet paši, tad visdrīzāk izmantosiet siltu ūdeni un šampūnu. Taču, ja esat gatavs samaksāt kādam par šo pakalpojumu, tad būtu jāizvēlas tāds pakalpojuma sniedzējs par ko ir labas atsauksmes vai pozitīva iepriekšējā pieredze. Cik maksā laba un saudzīga automašīnas mazgāšana? Cenas būs atkarīgas no mazgāšanas veida, bet ja jums auto ir dārgs un mīļš, tad labāk piemaksājiet 2-3 Ls un izvēlieties mazgāšanu ar rokām. Ekoloģisku lietu cienītājiem noteikti iesaku izmantot automašīnas mazgāšanu ar tvaiku, kas spēj iekļūt visās mazākās spraugās un neprasa nekādu papildus ķīmiju izmantošanu, lai iegūtu tīras automašīnas izskatu.


Galvenais ir atcerēties :
  1. pirmais iespaids par automašīnas īpašnieku radīsies pēc viņa automašīnas ;
  2. automašīnas nākotnes vērtība vienmēr būs atkarīga no automašīnas kopšanas.